2023. Nagytarcsai macska ivartalanítási akció 2023.okt.1-től dec.15-ig

Jelentkezesi lap es adatkezelesi tajekoztató letöltése

 

Macskaivartalanítási program 2023

Általános információk

A macskák túlzott elszaporodása miatt a Nagytarcsa Község Önkormányzata és a Safi Cicamenedék Közhasznú Alapítvány közös szervezése alapján meghirdeti macskaivartalanítási akcióját.

Jelentkezési határidő: 2023. október 1-től 2023. december 15-ig

Az ivartalanítási műtétet a Kerepes Vet Kft. végzi a 2142 Nagytarcsa, Rákóczi u. 71. szám alatti telephelyén.

Ivartalanítás költségei

A macskaivartalanítás költségét Nagytarcsa Község Önkormányzata és a Safi Cicamenedék Közhasznú Alapítvány közösen vállalja át azzal a feltétellel, hogy az állattartó megfizeti – a műtétet elvégző orvosnál – a műtét során az állatra kerülő, külső és belső élősködőktől mentesítő, bőrre csepegtethető NexGard Combo cseppek költségét, melynek összege 4.680,- Ft/állat.

Állattartó szállítási feladata

Az állattartó köteles – egy előre egyeztetett időpontban – a macskát a Kerepes Vet Kft. nagytarcsai telephelyére koplaltatva, jól zárható, merev falú macskahordozó dobozban elszállítani (pl. macskahordozóban), majd a műtét után az állat hazaszállításáról gondoskodni.

Az előre egyeztetett napon az állatot 13:00 órára kell a telephelyre szállítani.

 

Állattartó műtét utáni kötelezettsége

A műtétet követően, amíg még nem ment ki teljesen az altatószerek hatása, az állattartó köteles az állatot a zárt hordozóban tartani, továbbá étel, ital nem adható részére.

Nőstény macskáknál a műtéti sebet otthon műtéti védőgallér viselésével óvni kell, megakadályozva, hogy a macska az érdes nyelvével elérve szétnyalja a műtött területet. 

Gyulladás, váladékozás esetén az állattartó köteles a macskát kontroll vizsgálatra visszavinni az állatorvoshoz.

A nőstény macskát köteles az állattartó varratszedésre visszavinni az állatorvoshoz a műtétet követő 10. nap után.

Jelentkezésre jogosultak köre, jelentkezés menete

A macskaivartalanítási programban a nagytarcsai állandó lakóhellyel vagy bejelentett, érvényes tartózkodási hellyel rendelkező állattartók vehetnek részt.

Az akcióban részt venni az erre a célra rendelkezésre álló jelentkezési lap kitöltésével lehet, mely személyesen átvehető a Nagytarcsai Polgármesteri Hivatalban, valamint elektronikus úton letölthető a Nagytarcsa Község Önkormányzata honlapjáról is.

A jelentkezési lap kizárólag személyesen adható le a Nagytarcsai Polgármesteri Hivatalban. A jelentkezési lapon feltüntetett adatok ellenőrzésével egyidejűleg az állattartó személyi igazolványának és a lakcímkártyájának bemutatása is szükséges.

A jelentkezési lap ellenőrzését követő 2 munkanapon belül köteles az állattartó az állatorvossal időpontot egyeztetni.

 Egyéb szolgáltatások

A felelős állattartás jegyében a műtét után lehetőség van térítés ellenében a rendelő egyéb szolgáltatásait is igénybe venni.

Az alábbi szolgáltatok vehetők igénybe:

  • kedvezményes áron mikrochip beadása 5.500, Ft-ért (10.500,- Ft helyett),
  • oltási könyv kiállítása,
  • védőoltások beadása.

Egyéb információk

Amennyiben az orvosi beavatkozás során az állatnál bármiféle komplikáció lép fel, a Nagytarcsa Község Önkormányzatát és a Safi Cicamenedék Közhasznú Alapítványt felelősség nem terheli.

Az állatorvos a műtét előtt az állatot megvizsgálja (ha ezt a macska engedi éber állapotban), és a vizsgálat eredménye alapján dönt az állat műthetőségéről.

Az adatkezelési tájékoztató a Nagytarcsa Község Önkormányzata honlapjáról letölthető.

 

Jelentkezesi lap es adatkezelesi tajekoztató letöltése.